#D17 Crònica

IMG-20180115-WA0002
Karla Ramos interpretant una bruixa amb el oúblic de la Descomunal 17

El passat 15 de desembre va tenir lloc la Descomunal 17 que tancava el cicle de l’any. Va estar organitzada per dos dels col·lectius feministes de la nostra ciutat: Rudes Rebels i Quart Creixent. La vesprada es va centrar en la figura de la dona artista com a revulsiu al masclisme imperant. Una manera de reivindicar-la més enllà de les etiquetes que li han volgut penjar al llarg de la història. Una reinterpretació més justa del seu rol de bruixa o histèrica.

L’acte va començar al Kasalet on les companyes de Rudes i Quart Creixent van presentar el seu col·lectiu, les iniciatives que fomenten i el seus punts d’actuació a la ciutat. Seguides i acompanyades per una marxa de torxes, vam arribar a la Creu Gran on vam poder escoltar diferents poesies d’algunes convidades (Andrea Ceballos i Selena Cotarelo), així com de Gioconda Belli.

De camí a Vallparadís vam passar pel pont de les bruixes on ens rebien imatges de quadres realitzats per dones i alguns missatges sobre la situació d’aquestes a llarg dels segles: la visió compartimentada de la seva personalitat, el diagnòstic clínic condicionat pel seu gènere o sexe i l’ocultació insistent del seu talent artístic o intel·lectual en l’esfera pública.

Davant les esglésies de Sant Pere una bruixa ens saludava amb moltes ganes de divertir-nos i improvisar. Karla Ramos en va fer agafar dels turmells, dur a terme un ritual i cantar al voltant d’una foguera.

La vetllada va acabar a la casa Baumann amb les magnífiques i poderoses il·lustracions de Sadie Sitges. Ens esperava, també, la cara ampliada de Sigmund Freud preparada per ser atacada per ous farcits amb pintura de colors. Contra el patriarcat institucional, art histèric. Si ens havia quedat alguna cosa per dir o compartir, teníem una tela d’aranya lila per penjar-hi les nostres idees.

Algunes vam poder concloure la celebració de ‘La histèria de l’Art’ al bar de la casa Baumann debatent i compartint opinions plegades.

Si voleu saber-ne més, us esperem a totes a la propera Descomunal. Que no us ho expliquin!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s