#D14 CRÒNICA

Per dibuixar només calen dues coses: agafar un llapis i deixar a casa manies i complexos. Ho teníem clar, però les il·lustradores Judith Con Hache i Marta Palmero ens han ajudat a posar-ho en pràctica. I és que en aquesta tretzena Descomunal tots ens vam convertir en pintors i la millor manera de fer-ho és jugant i convertint-nos en nens per una estona per deixar enrere complexos i donar-nos la llibertat de crear perquè sí.

Així doncs, per pintar, la Marta i la Judith ens han proposat tres jocs. El primer una mena de versió pictòrica del joc de les cadires. Ens asseiem en dues files de manera que tothom tingui davant una persona i, mentre sona la música, l’hem de retratar parant quan la música pari per canviar el nostre model per la persona del costat. Primer un minut, després 30 segons i per acabar només 15 per captar l’essència (o el que es pugui) de la persona.

La música ens seguirà acompanyant durant el segon joc i és que el que tocarà és pintar al ritme de la música. I és que la pintura pot tenir ritme. I dels tres estils musicals en sortiran tres murals: un sonarà a clàssica, l’altre a rockabilly i la tercera a música experimental.

Ja hem trobat el ritme i hem pintat amb l’oïda. I si pintem amb el tacte? Això ens ho proposa el tercer joc. Per fer-ho ens tapem els ulls i, sense veure-hi, suquem les mans en pots de pintura per, a ritme de l’electroswing que ens toquen en directe Marc Osho i Victor Mengual, fer entre tots un mural. I, com que no hi veiem, Ramon B. Souza i la seva càmera seran els nostres ulls aquesta estona gravant-ho tot i fent que acabi sent una peça audiovisual que veurem junts al destapar-nos els ulls.

La Descomunal s’acaba i, tot i que molts pensàvem que això de dibuixar no era el nostre fort, durant una estona hem pintat sense complexes. I això no és tot, durant tot el cap de setmana les obres creades entre tots els assistents a La Descomunal han estat exposades a la Sala Muncunill, i això no ho pot dir qualsevol!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s