Sala Muncunill

No és el primer cop que La Descomunal ocupa un edifici modernista de la ciutat. Ara bé, sí que és el primer cop que se celebra en un edifici que representa l’estil més característic de la ciutat: el modernisme industrial.

La Sala Muncunill forma part de l’antic Vapor Amat, també conegut com a Ca l’Izard, un complex fabril de l’últim terç del segle XIX. Però no rep el nom dels propietaris de la fàbric inó de l’arquitecte responsable de la remodelació de l’edifici l’any 1921 i que va construir la sala ara convertida en espai expositiu de l’Ajuntament.

I és que la Sala Muncunill és obra de Lluís Muncunill, arquitecte responsable d’edificis tan emblemàtics com la Masia Freixa o el Vapor Aymerich, Amat i Jover, seu del mNACTEC. Aquest espai, dividit a l’interior en dues parts longitudinals, separades per pilars de ferro que sostenen setze voltes de maó pla, va servir a Muncunill per experimentar un nou sistema d’il·uminació amb llanternes damunt les voltes.

L’any 1982 es va remodelar aquesta part de la fàbrica batejada amb el nom de Sala Muncunill, i que abans ocupava la sala de tints, per convertir-la en una sala d’exposicions de l’Ajuntament.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s