#D12 Crònica

portada-des
Públic de la Descomunal 12 al Magneti Studio

Divendres passat, 16 de desembre, va tenir lloc la dotzena Descomunal. Aquesta vegada l’organitzava el col·lectiu de la Revolució Tèxtil i van escollir el Magneti Studio, una antiga fàbrica tèxtil, com espai per dur-la a terme.

El fet de triar un lloc relacionat amb el món del tèxtil va donar molt de joc ja que, casualment, una de les organitzadores, la Rosa Rubio,  hi havia treballat fa anys. A banda d’això, actualment el Magneti Studio està destinat a acollir varis artistes de diferent disciplines com a espai de creació i estudi. La recuperació i revalorització d’aquests indrets en forma de tallers, galeries o locals multidisciplinars és quelcom que ens encanta i que, des de La Descomunal, recolzem moltíssim.

Per començar, les membres de la Revolució van presentar el seu projecte i, individualment, van explicar-nos a què es dedicaven i quin era el seu lligam amb el tèxtil, quina relació hi tenien i quins eren els seus principis i ideals al respecte. Van parlar, també, dels seus projectes personals, com el de Yellow Studio (Marina Díaz) o Inhala Exhala (Rosa Rubio). Vam conèixer, de més a prop, l’activisme de l’Eivi Pop i de l’Anabel Sesma, així com l’art d’Irene Pérez que durant pràcticament tot l’acte va estar creant en directe. L’artista convidada, la Berta Pey, va explicar-nos les seves inquietuds i aspiracions.

Seguidament, el públic vam poder participar en una activitat de reflexió sobre el possible cost d’una peça de roba a través de l’exemple d’un vestit i sobre la situació social que envolta el món del tèxtil. Penjat de les parets hi vèiem un seguit de cartells on hi llegíem diferents frases cosides mostrant l’altra cara de la moneda (treball esclau, dictadura de la talla, petjada ecològica…). Se’ns va convidar a descosir aquests conceptes per cosir-ne de nous al darrera.

La celebració va acabar amb un petit intercanvi de roba amenitzat amb música i pica-pica. Aquesta va ser una Descomunal especialment reflexiva, molt ben trenada i magníficament teixida per seguir connectant col·lectius i iniciatives.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s