#D12 PRÈVIA

 

15242024_579482028907522_7370633784538506850_nDivendres 16 de Desembre
19h
Magneti Studio (C/Josep Trueta, 13)

Terrassa és una ciutat amb un passat tèxtil importantíssim i que ha marcat la personalitat i el paisatge de la ciutat. Ara bé, en el que no ens fixem tant sovint és que, tot i que ja no tingui grans fàbriques i no sigui el principal motor de la comarca, Terrassa encara té un present tèxtil important. És per això que hem convidat el col·lectiu Revolució Tèxtil com a organitzadores d’aquesta dotzena Descomunal.

Revolució Tèxtil neix amb la idea de reflexionar i fer-nos reflexionar sobre la roba que portem. Qui l’ha fabricat? En quines condicions? Com ens afecten les pressions estètiques? En un moment en que veiem cada cop més clar que allò personal és polític, també  ho és decidir què ens posarem al matí abans de sortir de casa i ens conviden a reflexionar sobre totes aquestes preguntes.

Per fer-ho elles mateixes ens prepararan una sèrie d’activitats organitzades per algunes integrants del col·lectiu i altres convidades. Una de les coses que podeu trobar a la seva web és un mapa de productors km 0. Si ens agrada que la fruita que mengem sigui feta ben a prop de casa, per què no la roba que portem? Però què vol dir ser dissenyador de moda a la nostra ciutat? Les dissenyadores locals Marina Díaz i Berta Pey ens ho intentaran respondre.

I sí, com passa sovint, comprem roba feta lluny d’aquí, en grans cadenes que és molt més barata, què estem comprant? La Rosa Rubio, col·laboradora del Centre de Documentació i Museu Tèxtil, ens ajudarà a reflexionar-hi.

Des del primer dia que a La Descomunal hem dit que ens agrada Teixir Cultura. I és que teixir és molt més que trenar uns fils d’una manera determinada. Això ho té clar l’artista tèxtil Irene Pèrez que portarà la seva obra ‘Ona expansiva’ una peça que només teixeix en companyia d’altra gent. Perquè el teixir també té un component social i de connexió de persones i històries.

I és que en aquesta Descomunal teixirem, no només com a metàfora, sinó també de manera literal. Veniu a tibar del fil?

Una última cosa. Aquest cop us demanem una petita col·laboració: que porteu una peça de roba per intercanviar. Remeneu entre el vostre armari i busqueu aquella peça que ja no us poseu, que us ha quedat petita, que sempre us ha anat gran, que no trobeu mai el moment per portar… Segur que serà perfecta per a algú altre!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s