#D11 PRÈVIA

Diumenge 23 d’octubre
D’11:00 a 13:00 Amics de les Arts

Per l’onzena edició de La Descomunal hem escollit una de les arts d’invenció més recent: la fotografia. Els encarregats d’organitzar-ho seran els fotògrafs terrassencs Clàudia Borràs i Paulo Cacais. Ells han decidit fer-nos viatjar als origens de la fotografia instal·lant a Els Amics de les Arts una cambra fosca que tots els assitents podran provar.

No sabeu què és una cambra fosca? La cambra fosca és un instrument òptic que es considera l’avantapassat directe de la fotografia. De fet, és de la cambra fosca d’on prové la paraula càmera. Una cambra fosca consisteix en una gran caixa hermèticament tancada en la que els raigs de llum reflectits pels objectes de l’exterior entren a través d’un forat fet a una de les seves parets. Aquest forat, que funciona com a lent convergent, projecta a la parte oposada una umage de l’exterior invertida. Aquestes cambres fosques antigament servien com a ajuda per dibuixar i, posteriorment, amb la descoberta dels materials fotosensibles, es van concertir en càmeres estenopeïques (les que fan servir un simple forat com a objectiu). Va ser quan es van començar a fer servir jocs de lents (el que coneixem com a objectius) que va nèixer la càmera fotogràfica.

Si no us ha quedat gaire clar o teniu curiositat per veure-ho en directe passeu el diumenge 23 d’octubre pels Amics de les Arts. Allà ho podreu provar vosaltres mateixos!

Ara bé, no ens agrada quedar-nos en el passat. I aquest cop seran els fotògrafs convidats els encarregats de portar-nos la fotografia del present. Comptarem amb els fotògrafs Núria Figueras, Cecilia Coca, Lydia Cazorla i Miquel Llonch que, amb les seves càmeres del segle XXI, immortalitzaran el moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s