#D10 Crònica

Tota bona actuació requereix improvisació i preparació i, sobretot, molta sincronia entre els que en seran protagonistes. Això ho va voler demostrar ‘La Banda Descomunal’, creada per l’ocasió de la desena Descomunal amb músics que pertanyen a diverses formacions de la ciutat i dirigits per un expert en la matèria de la improvisació dirigida, el Pau Rodríguez.

El Pau, a més a més de ser la meitat del grup ZA! de tant en tant reuneix amb l’Edu Pou i la Sara Fontán La Oruqesta del Caballo Ganador, un projecte d’improvisació dirigida que val la pena viure en directe. Per això, quan l’Alfons Ferran va decidir reunir aquests músic terrassencs no sen’s va acudir ningú millor per dirigir-los.

El repte era gran. En tres hores havien d’aprendre el llenguatge de la improvisació dirigida, una sèrie de gests amb els que el Pau els indicava què calia fer en cada moment. Una formació que normalment es fa en unes tres sessions de tres hores condensada en una. Sumant el fet que cap d’ells ho havia fet abans i més d’un no sabia ni ben bé què era.

El resultat van ser un parell d’improvisacions dirigides d’uns vint minuts en que els vam veure tocar el trombó amb el braç, el piano d’esquena, cantar, parlar i, en definitiva, fer servir tots els recursos sonors imaginables per crear música en directe, i de manera col·lectiva.

I el públic no va ser només un espectador d’aquesta improvisació sinó que hi va tenir part activa. Ens va tocar picar de mans, fer sorolls d’animals, algun crit… I és que com més serem més Descomunal serà la música!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s