Casa Alegre de Sagrera

La gràcia de La Descomunal, entre altres coses, és la de ‘conquerir’ diferents espais de la ciutat, de caràcter i tipologia diferent entre sí i dotar-los d’un nou significat i ús.

Aquesta desena edició se celebra a la Casa Alegre de Sagrera, un dels emblemes modernistes més paradigmàtics de la ciutat. La família Sagrera, un dels llinatges més benestants de l’època, s’hi va acomodar a finals del SXVIII. La casa que avui en dia coneixem és producte d’aquesta història amorosa:  a finals del segle XIX Mercedes de Sagrera, hereva de la nissaga, es va casar amb l’industrial tèxtil, Francisco Alegre i Roig. D’aquesta manera s’unien dues famílies de la burgesia local, una posseïdora d’un cognom i tradició il·lustre però sense una gran fortuna, i l’altra, amb un important nom en l’economia i política locals i amb una considerable fortuna. En fi, un clàssic matrimoni del moment ‘tu poses el nom i jo poso la pela’. El 1911 es va decidir reformar segons un model eclèctic modernista d’habitatge de burgesia industrial de l’època. Tot gràcies a la reforma de l’arquitecte Melcior Vinyals Muñoz.

Avui dia, la Casa Alegre és oberta al públic i funciona, també, com a museu local. A priori, un espai tan elegant, il·lustre i sumptuós pot semblar poc apropiat per liar una banda descomunal improvisant vés a saber què. Però, com sabeu, no coneixem fronteres ni classes socials i el que més ens agrada és fer arribar la nostra iniciativa a tots els indrets possibles. Reconvertir espais, donar-los la volta, fer-nos presents, fer-los actuals, altre vegada.

El modernisme també és Descomunal!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s