Parc de Sant Jordi

Qualsevol lloc és bo per fer-hi una Descomunal. I ho hem de reconèixer, tenim una certa predilecció a portar-vos a llocs que potser no he trepitjat mai, llocs acabats d’inaugurar o que tenen una llarga història però que potser no trepitgeu gaire sovint. Ara bé, aquest cop hem escollit un dels llocs més emblemàtics de Terrassa. I és que si algú sap poca cosa de la cocapital vallesana segur que ha vist alguna imatge de la sinuosa arquitectura de la Masia Freixa que és l’espai més emblemàtic del Parc de Sant Jordi.

La Masia Freixa és un dels edificis modernistes més emblemàtics de Terrassa i ho és sobretot per la seva estructura d’arcs i voltes d’inspiració gaudiniana i els murs pintats de blanc d’on sobresurt una alta torre. Va ser construïda l’any 1896 i pensada originalment per ser una fàbrica de filats. Entre l’any 1907 i l’any 1914 l’arquitecte Lluís Muncunill, artífex de la majoria d’obres del modernisme industrial terrassenc, la va transformar en la residència de la família de l’industrial tèxtil Josep Freixa. Durant molts anys va ser la seu del Conservatori Municipal de Terrassa i actualment acull les oficines del Síndic Municipal de Greuges, l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament i la seu de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.

Tot i que el que més destaca del parc és la Masia Freixa no podem oblidar el seu entorn. I és que el Parc de Sant Jordi, inaugurat l’any 1959, va ser el primer parc públic de la ciutat. Un espai que sovint s’omple d’activitats lúdiques i culturals i que aquest cop omplirem de poesia i de collage.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s