Societat Coral Els Amics

A vegades els llocs més emblemàtics d’una ciutat poden perden l’interès, sobretot per les noves generacions. Antigues costums, públics molt familiars i constituïts, noves ofertes… Sigui pel que sigui, indrets com el Coro Vell o la Societat Coral els Amics en són un exemple. Llocs que havien viscut èpoques de gran reconeixement i que els joves desconeixen. I és curiós com iniciatives com La Descomunal poden servir d’impuls per revifar-les o donar-los una altra volada, com va passar a la vuitena edició buscant en Frogman desesperadament.

Els orígens de la Societat Coral ens remunten al 1877, quan un colla d’aficionats al cant coral decideixen participar en les caramelles tradicionals de la diada de la Pasqua Florida. El nom d’els Amics prové d’un grup del Cercle Republicà que així s’autodenominava. Arrelats i reconeguts per la majoria de les altres entitats corals, participen també en activitats pròpies de la solidaritat obrera de l’època. En aquest sentit, són coneguts els concerts en benefici de col·lectius que pateixen mancances econòmiques.

Us espai popular on el cant, el teatre, l’esport i moltes més activitats eren les protagonistes. Actualment, i després d’alguns anys de crisi, la Societat Coral els Amics continua al peu del canó organitzant sopars, esdeveniments i excursions per a totes les edats. Un edifici que no ha perdut l’essència i, precisament per això, els protagonistes de La Descomunal 8 van voler celebrar-la allà. Dins la seva sala central, contemplant el pati i gaudint del seu escenari privilegiat.

Cultura, cafè i patrimoni, una mescla Descomunal!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s