Plaça Vapor Ventalló

La cinquena edició de La Descomunal ha estat la primera a l’aire lliure. Havia de ser-ho, ja que la pintada al mur de la Plaça Vapor Ventalló formava part imprescindible de l’acte. La paret es va omplir de formes i colors per part dels convidats i també gràcies a algun membre atrevit del públic.

En aquest cas, la plaça en si no és la part interessant. El que ens ocupa és, en realitat, el fragment d’asfalt cedit per l’ajuntament. Són varis els llocs a Terrassa on s’hi pot pintar i deixar que les parets s’expressin. No sabem si aquesta Descomunal dedicada al graffiti, una activitat, per a molts, més aviat clandestina, demanava potser un espai allunyat de les institucions, però el cas és que  actualment el carrer Joan Baptista Galí és ple de figures, de vermells, de verds i d’algun ésser fantàstic.

descomunal 5

No només aquest carrer, sinó altres indrets de la ciutat han sigut decorats (amb permís) gràcies a la iniciativa ‘Aquí Pots!’. A través d’aquest projecte, l’ajuntament posa a disposició dels joves creadors una sèrie d’espais distribuïts als diferents districtes de la ciutat per fomentar que l’expressió artística es faci de forma lliure i sense tutela, però responsablement.

Les parets habilitades per a aquest ús van identificades amb un distintiu, que reprodueix un esprai amb l’eslògan “Aquí pots” i en els espais autoritzats per pintar s’han de respectar les portes i els trams de paret que siguin d’obra vista.

Es poden trobar espais disponibles arreu de la ciutat: al camp de futbol de Can Parellada, al poliesportiu de La Maurina, al barri de Les Arenes, a les parets interiors del túnel sota la plaça de la Dona treballadora, a la part final del carrer Tren de Baix o al mur exterior de l’avinguda Pintor Mir, entre d’altres.

Hi ha qui continua pensant (i en això no ens hi posarem pas) que hi ha mostres artístiques que pel seu caràcter intrínsecament revolucionari o transgressor no poden combregar amb certes institucions. Pels qui pensin el contrari o simplement no siguin gaire amics del risc, aquí us deixem l’enllaç del projecte amb les zones habilitades.

Art urbà i descomunal!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s