#D1 Crònica

Tot va començar amb un intercanvi de correus electrònics. Des el BaumannLab es convidava a una sèrie de col·lectius artístics de la ciutat a trobar-se el divendres 5 de maig al pati de la Baumann per presentar-se i intercanviar experiències. D’això en deien La Descomunal i amenaçaven amb repetir-ho bimensualment. La conovocatòria estava a mig camí entre la cita a cegues i un Cluedo, aquests jocs de misteri on hi ha hagut un assassinat i tots som sospitosos.

Poc a poc el misteri es va anar resolent. Ja sabíem els convidats, deu col·lectius vinculats a Terrassa i al món cultural en el sentit més ampli de la paraula. Hi havia qui venia de les arts escèniques  com Kaòtik Teatre o Tub d’Assaig, alguns altres de les arts visuals com TigoMigo, Arts Insurgents o Getting Create Something, la música la portava Bonarassa Zulu, la literatura Synusia, el cinema Videodrome i la productora Natàlia Colors i fins i tot el periodisme cultural amb Final de Trajecte.

Tenim, doncs, una llista de deu amics, coneguts, saludats i desconeguts. Un lloc, una hora, i unes normes. Cadascú té cinc minuts per explicar el seu projecte o patirà les conseqüències dels mestres de cerimònies Oriol Estripaboires als versos i Didaquis a la guitarra. I aquí és on de veritat comença La Descomunal amb deu projectes explicant el seu passat, present i futur.

Però, com sempre, el més important arriba un cop baixa el teló. És un cop fetes les presentacions oficials i més o menys protocolàries és el moment de, amb alguna cosa per picar i per beure, passejar-se de taula en taula. Trobar el moment per parlar amb aquells que ja coneixies del que no es té tmps de comentar al dia a dia. Conèixer millor a aquells projectes dels que no havies sentit parlar abans. Intercaviar Facebooks, Twitters, Blogs… (això de les targetes sembla que ja no es porta). I començar a tramar projectes. Ja hem vist, per exemple, els curts de Natàlia Colors abans de les projeccions del Videodrome els dimecres a l’Ateneu Candela. I això només és el principi, perquè d’aquí tothom surt amb feina ja que La Descomunal creixerà gràcies a aquests artistes que s’encarregaran d’anar-les organitzant proposant nous participants, nous formats, nous espais per anar creant una xarxa que involucri com més gent millor. Voluntaris?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s